„Задача“ е най-новата кино продукция на „Семперия Филмс“, която отново не изневерява на традицията и събира в своя екип на успеха балансиран микс от млади таланти и утвърдени звезди. Главната роля е поверена на актриса с изключителна емоционална пластичност, позната на зрителите от малкия екран – Йоанна Темелкова.

Как да обясниш смъртта пред малко дете? Този път ще видим Йоанна в образа й на млада майка, изправена пред належащия въпрос. „Прочетох сценария няколко и трябва да кажа, че това е изключително актьорско предизвикателство.“, казва самата актриса още при поканата ни към нея и без колебание приема ролята.

Очарователната Айя Илиева-Крайнова се отличава още по време на кастингите за ролята на дъщерята. Макар и едва 9-годишна, Айя притежава рядка комбинация от изразено присъствие пред камера и естественост, която те кара да се усмихнеш.

Проектът е дебют на режисьора и сценарист Деян Ангелов – прецизен и взискателен в работата си с актьорите и текста. Деян завършва кино училище в Лондон, а сценарият за филма вече е отличен с международна награда. (CARE Awards Best Short Script 2019)

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“ и в момента тече неговия фестивален живот. През октомври ще може да видите късометражната лента и на големия екран в София. Очаквайте подробности!