Филмът „Откъснати цветя“ на реж. Катерина Борисова взе наградата за „Най-добър български филм“ на IV издание на международния фестивал за късометражно кино New Wave с председател на журито Магърдич Халваджиян. В него се разказва историята на Ида – девойка, прекарала по-голяма част от живота си затворена в болница и на младеж, който вярва, че е цвете. Ида, която се готви за бъбречна трансплантация, се сприятелява със странното момче, желаейки да прекара една незабравима, а може би последна вечер. Случайно дочута тайна застрашава живота и на двамата.

„Откъснати цветя“ е копродукция между MacIver Production, Club 8 и Semperia Films, частично финансиран от Национален Фонд „Култура“ и подпомогнат от Division Camera. В главните роли ще видите талантливите актьори Полина Недкова и Ахмед Юмер, които по време на снимките на филма са едва втори курс в НАТФИЗ. До тях застават утвърдени имена на актьори от любими български филми и сериали: Йорданка Стефанова ( „Господин за един ден“), Робърт Янакиев („Под прикритие“), Христо Бонин (дублирал на родния език едни от най-известните холивудски продукции).

Освен призът за „Най-добър български филм“, „Откъснати цветя“ получава и награда за режисура на 5-то издание на американския фестивал North Carolina Film Awards.

Повече за филма може да научите на фейсбук страницата му.

Трейлър вижте във видеото долу:

Още новини за нас четете тук.