Проектът на Семперия Филмс „Убежище“ със сценаристи Валентина Ангелова и Александра Генова е сред одобрените девет проекта от Източна и Централна Европа. В следващите месеци те ще бъдат консултирани и подкрепяни от някои от най-добрите сценарни консултанти в Европа в рамките на международната филмова програма Midpoint.

Историята поставя в центъра на сюжета актуалната тема за домашното насилие през призмата на самотна майка. Жената се опитва да спаси най-добрата си приятелка и други жертви на домашно насилие като превръща старата си селска къща в нелегално убежище. В същото време се бори със собственото си минало на жертва и отношението на обществото.

Припомняме, че проектът на Семперия Филмс „Убежище“ по-рано през годината спечели финансиране от НФЦ за развитие на сценария. Също така получи подкрепа от Национален Фонд Култура за осъществяване на гостуванията в чужбина по творческата програма Midpoint, където той да бъде развит до първата си завършена версия.  

Екипът очаква сценарият да е готов до края на лятото на 2020г., а през есента ще кандидатстват отново в НФЦ. Този път за дебютен игрален филм на режисьора Катерина Борисова с продуцент Елени Декидис.

Снимки от първия, проведен уъркшоп от серията на Мидпойнт може да разгледате под текста.