Проектът на Семперия Филмс „Киноработилница „В няколко кадъра“ спечели финансиране по Столична Програма „Култура“. Това дава шанс на ученици от средните училища да добият кино опит от първа ръка.

Киноработилницатае едноседмичен практически курс, воден от утвърдени млади професионалисти, по време на който участниците преминават през интензивно обучение, за да опознаят основните етапи на филмовото творчество и да създадат своите първи късометражни филми. Целта на курса е да насърчи съзидателната дейност в свободното време, както и да ориентира учениците в избора на кино професия и нужните качества за успешната й реализация. Опитността, придобита в курса дава на участниците компетенции, които повишават тематично-съдържателните им изисквания като зрители, както и самочувствие и преднина при желание да продължат професионалното си образование в страната и чужбина.

Киноработилница „В няколко кадъра“ има за цел да подобри и разшири достъпа до специализирано знание на младото население на столицата ни, с перспектива той да има своите издания и в други градове. Проектът подпомага увеличаването на достъпа до култура в София, като изнася част от предвидените локации за снимки и  прожекции на ученическите филми в пространство извън центъра.

„Желанието ни е етапите от разгръщането на проекта да дадат възможности на младите кинолюбители да преживеят опитност, която да ги зареди с желание за реализиране на кариера в киното.“, споделят инициаторите Катерина Борисова и Елени Декидис, „Ето защо всички дейности, образователни модули и награди се стремим да бъдат на високо ниво. Една от вдъхновяващите наградни форми, които сме избрали е свързана с изграждането на партньорски отношения с местни и международни филмови фестивали.“

В Киноработилницата „В няколко кадъра“ ще бъдат включени до 30 деца, а изборът ще стане посредством мотивационно писмо (писмено или видео). Събирането на материалите ще започне от началото на март месец 2018г., а от 2 юли ще се проведе и същинската обучителна част.

Очаквайте скоро още новини около проекта „Киноработилница „В няколко кадъра“.