Още от обяд на 5 ноември 2023 г. сградата на Софт Уни гъмжи от жадни за знания младежи, нетърпеливи да тестват първи нашата образователна кино платформа – Кино Симулатор. Вълнението е голямо, защото знаят, че малко по-късно на гости ще ни дойдат актьорът Влади Михайлов, сценаристът на българското предложение за Оскар тази година – Симеон Венциславов, както и още нашумели български кинодейци, на които ще могат да зададат своите въпроси и най-важното – да научат как самите те могат да развият уменията си в кино индустрията.

Началото на събитието започна с кратко приветствие от организаторите КАТРО България, Семперия Филмс и Развий се, които представиха програмата за деня и разделиха участниците на екипи. В духа на Кино Симулатора, разбира се, всички имаха своите кино роли: едни влязоха в обувките на сценаристи, други бяха режисьор, трети продуценти, звукорежисьори и др. В зависимост от ролята си, всеки отбор тряваше за определено време да се справи с куиза на своята професия. Екипът, събрал най-високи точки, получи и специална награда от Творческа къща Гроздаре – актьорски кинокурс на живо.

Кулминацията на събитието беше дискусията с професионалисти от филмовия сектор: актьорът Владимир Михайлов, продуцентът Павел Павлов, сценаристът Симеон Венциславов, режисьорът Катерина Борисова, звуко-режисьорът Росен Павлов. Разговорът продължи повече от час и половина, в което време гостите отговаряха на всички възникнали въпроси, свързани с нужните умения и качества за успешна кариера в киното, както и за справяне с предизвикателствата.

Разгледайте пълният списък от 18 професии в дигиталната платформа Кино Симулатор и изпробвайте своите познания, интереси напълно безплатно още сега: www.cinemator.eu

Проектът се финансира от програма ЕРАЗЪМ + К2 2021-1-BG01-KA220-YOU-000029212