Новини

Откъснати Цветя с награда за най-добър български филмс

Откъснати Цветя с награда за най-добър български филмс

18-08-2017

Филмът на реж. Катерина Борисова взе наградата за "Най-добър български филм" на IV издание на международния фестивал за късометражно кино New Wave с председател на журито Магърдич Халваджиян.

"Откъснати Цветя" (29-мин.) на реж. Катерина Борисова разказва историята на Ида - девойка, прекарала по-голяма част от живота си затворена в болница и на младеж, който вярва, че е цвете. Ида, която се готви за бъбречна трансплантация, се сприятелява със странното момче, желаейки да прекара една незабравима, а може би последна вечер. Случайно дочута тайна застрашава живота и на двамата.

"Откъснати цветя" е копродукция между MacIver Production, Club 8 и Semperia Films, частично финансиран от Национален Фонд "Култура" и подпомогнат от Division Camera. В главните роли ще видите талантливите актьори Полина Недкова и Ахмед Юмер, които по време на снимките на филма са едва втори курс в НАТФИЗ. До тях застават утвърдени имена на актьори от любими български филми и сериали: Йорданка Стефанова ( "Господин за един ден"), Робърт Янакиев ("Под прикритие"), Христо Бонин (дублирал на родния език едни от най-известните холивудски продукции).

Освен призът за "Най-добър български филм", "Откъснати цветя" получава и награда за режисура на 5-то издание на американския фестивал North Carolina Film Awards.

Повече за филма може да научите на фейсбук страницата му.

Трейлър вижте във видеото долу:

 

 
Още новини