В началото на седмицата се състоя последната среща на партньорите в проекта VOICE по Еразъм+, за да се обсъдят заключителните стъпки от тригодишната успешна колаборация.

Припомняме, че проектът изследва метода Фотовойс с широко приложение в социалната дейност по цял свят. Методът може да бъде прилаган и в други обществени и професионални сфери като индикатор на проблеми, интереси и нужди.

Подробно за проекта може да научите тук.

На срещата присъства и директорът на Семперия Филмс Катерина Борисова. Ето какво споделя тя за впечатленията си от събитието:

„Фотовойс е първият проект на компанията ни по Еразъм+ и той отвори многобройни пътища пред нас за ползотворни международни партньорства. Изключително съм щастлива и благодарна за възможността именно Семперия Филмс да бъде сред творческите организации, ангажирани с реализацията и разпространението на метода Фотовойс из Европа. С българския ни партньор „Солидарност в действие“ вече презентирахме методологията пред преподаватели и студенти в социалните науки от Югозападния университет и обмисляме бъдещи тренинги и семинари, в които самите ние да използваме активно Фотовойс. Вярвам, че методът има своето поле за изява и в корпоративния свят.“